Belföld

Az MDF bizalmi szavazást követel Gyurcsányról

A Magyar Demokrata Fórum azután, hogy az SZDSZ formálisan is a koalícióból való kilépés mellett döntött, felszólítja Gyurcsány Ferencet, kérjen maga ellen bizalmi szavazást.

Az országnak nincs ideje arra, hogy újabb két évet adjon a kényszeres pótcselekvések politikájának, amelyben a szocialisták már az érdemi munka látszatára sem ügyelnek. Ma Magyarországnak bársonyos látszat-kormányzás mögé bújtatott semmittevés helyett valódi változásokat jelentő, átgondolt reformokra, és stabil kormányzásra van szüksége. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellentmondásossága, elvesztett hitelessége miatt gátolja mindezek megvalósulását – áll az MDF közleményében.

Az MDF a parlament hétfői ülésén arra fogja kérni a miniszterelnököt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást a személyéről, hiszen csakis így derülhet ki: van-e esély arra, hogy az ország számára értelmes módon lehessen kormányozni az elkövetkezendő két évben.

Fidesz: parlamenti többségét is elveszítette Gyurcsány

Társadalmi támogatottsága után immár parlamenti többségét is végérvényesen elveszítette a Gyurcsány-kormány – közölte a Fidesz az SZDSZ döntése után.

A Fidesz részéről Navracsics Tibor frakcióvezető hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásban értékeli “a kisebbségi kormányzás folytán kialakult politikai válsághelyzetet” – írta közleményében Szijjártó Péter, a párt szóvivője.

KDNP: lehet, hogy csak színjáték

Az MDF kezdeményezését a bizalmi szavazásról a KDNP is tudná támogatni. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint egyébként nem lehet tudni, hogy színjáték-e az, ami az SZDSZ-nél történt vagy valódi döntést hoztak a koalícióból való kilépésről.

Tart a “kint is vagyok, bent is vagyok” játék – értékelte az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűlésének határozatát a KDNP.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik