Belföld

Gyurcsány: köszönet a boldog évekért

Gyurcsány Ferenc szerint a koalíciós kormányzást követően parlamenti együttműködés lesz az MSZP és az SZDSZ között. A miniszterelnök vasárnap azt mondta, a két párt tízéves, közös kormányzása sok eredményt hozott, de az utolsó két év nagyon nehéz volt, az országot és a politikát időnként megviselte.

A kormányfő az után nyilatkozott a távirati irodának, hogy az SZDSZ rendkívüli küldöttgyűlése úgy döntött, a szabad demokraták április 30-ával kilépnek a koalícióból.

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy az MSZP és az SZDSZ tízéves együttes kormányzása eredményeként megszűnt a sorozott hadsereg, autópálya visz többi között Debrecenbe, Szegedre, és végig a Balaton déli partján, valamint biztosítási típusúvá vált az egészségügy. Ide sorolta még a felsőoktatásban elindított változásokat, amelyekhez hasonlót szerinte Klebelsberg Kunó egykori vallás-és közoktatásügyi miniszter óta senki nem kezdeményezett.

A miniszterelnök felidézte azt is, hogy a két párt közös kormányzása idején csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz és a schengeni övezethez.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt két évet nehéznek tartja, de – mint hangsúlyozta – az ország újra az egyensúlyi pálya közelében van, az idén pedig ismét növekedni fognak a jövedelmek, valamint a fogyasztás.

Úgy fogalmazott: köszönöm az SZDSZ-nek, hogy együtt kormányozhattunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik