Belföld

BKV: nincs új paraméterkönyv

A BKV cáfolja azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint egy teljesen új paraméterkönyv kialakításán dolgozik a cég, az esetleges személyi cserékről pedig nem kívánnak foglalkozni.

Nincs új paraméterkönyv, hanem tovább folyik a szakmai hiányosságok pótlása és az egyeztetés a 2,2 milliárd forintnyi megtakarítást előirányzó paraméterkönyvvel kapcsolatban, amelyet a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága legutóbb nem fogadott el. A bizottság május 14-i ülésén foglalkozik újra a járatritkítási tervezettel – olvasható a cég közleményében.

A Népszabadság értesülései szerint napokon belül meneszthetnek több BKV-s vezetőt. Az érintettek között lehet a korábban – még Aba Botond idejében – egyszer már menesztett, majd Antal Attila kinevezésekor visszavett Somodi László, közlekedési vezérigazgató-helyettes, Nemcsics Róbert informatikai igazgató, Bősze Sándor közlekedési főosztályvezető és Bosnyák Gyula stratégiai igazgató is.

Személyi jellegű találgatásokkal a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság nem kíván foglalkozni – áll a cég közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik