Belföld

Több tonna kolbászt foglaltak le

Összességében 2-2,5 tonnányi kolbászt, füstölt húst, zsírt, valamint ugyanennyi feldolgozásra váró sertéshúst és belsőséget foglaltak le a hatóságok egy illegális húsüzemben a Pest megyei Tápiószőlősön.

Az „üzemben” – egy magánház melléképületében – a legelemibb higiénés szabályok betartása nélkül üstökben dolgozták fel a sertéshúst. A lefoglalt húst és késztermékeket megsemmisítik – közölte Poppovics László ceglédi kerületi főállatorvos. Az eljárás befejeztével a vétkes 20 ezer és hárommillió forint közötti bírságra számíthat. A főállatorvos szerint a bírság sajnos nem visszatartó erejű, hiszen ezen a környéken már több hasonló esetben járt el a hatóság.

Az utóbbi két nagy ellenőrzési akcióban összesen 130 tonna élelmiszert foglaltak le a hatóságok. A november végén indított hathetes Csillagszóró-hadművelet elnevezésű fogyasztóvédelmi ellenőrzés során mintegy 90 tonna húst, húskészítményt és édesipari terméket foglaltak le. A február 21-től március 31-ig tartó Kikelet-hadműveletben” pedig összesen 40 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A fogyasztóvédelmi akciósorozat a nyáron folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik