Belföld

Sólyom visszavonta egy roma rendezvény fővédnökségét

Roma élet Közép-Európában összefoglaló címmel két rendezvényt tartanak a hét végén a fővárosban. A szombati rendezvény fővédnökségre köztársasági elnököt kérték fel, ő azonban "komoly egyeztetési problémákra hivatkozva" visszavonta fővédnökségét - írta a Népszava.

Sólyom László köztársasági elnököt szombati Roma élet Közép-Európában főcím alatt rendezett I. Central European Short Docfilm Fest about Gypsies (a cigányok életét bemutató dokumentumfilmes) rendezvény fővédnökségére kérték fel, ugyanakkor a pénteki rendezvényről sem kapott információt.

Az államfő csak azzal a feltétellel fogadta el a fővédnökséget, ha az elnöki hivatal folyamatos tájékoztatást kap a rendezvényről. Így annak ellenére, hogy közös cím alatt futó két különböző eseményről van szó, “mivel ellentmondás van az eredetileg egyeztetett és a most megismert program között”, megszületett a fővédnökséget lemondó döntés – nyilatkozta Kumin Ferenc, a Köztársasági Hivatal főosztályvezetője.

A pénteki Konfliktus és együttműködés Közép-Európában című konferencia egyik résztvevője Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik