Belföld

Gyurcsány: elfogadhatatlan, ami a közgyűlésen történt

A miniszterelnök blogjában a báránybőrbe bújt jobboldali radikalizmus térnyeréséről ír és arról, hogy amennyiben a baloldal nem veszi észre, hogy mi történik, akkor kapitulálni fognak.

Gyurcsány Ferenc szerint a jobboldal megfigyelési ügyet kreál, és napokon keresztül szajkózza tényektől, valóságtól függetlenül. „A mértékadó média egy része pedig, mintha valóságos történetről lenne szó, elkezd foglalkozni a kérdéssel, ahelyett, hogy kikérné magának, hogy játsszanak vele. A baloldaltól pedig azt várja, hogy önérzetesen lépjen fel, különben „az a baloldal, amely nem veszi észre, hogy mi zajlik, kapitulálni fog.”

Az kormányfő konkrétan a Fideszt vádolja meg azzal, hogy a Magyar Gárdát fenntartó Jobbikkal működik együtt. A Fidesz elnökét, Orbán Viktort pedig azzal, hogy „a legocsmányabb antiszemita szövegeket író publicistával ünnepel.”

Gyurcsány Ferenc a csütörtöki budapesti közgyűlésen történtekre is kitért, és elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy pár radikális jobboldali lehetetlenné teszi a munkát. Mindemellett a Goj Motorosok készülődő tüntetéséről is írt, mondván, nem érti, hogy hogyan kerül egy motoros baráti kör szervezetének nevébe gój jelző. „Mit jelent a hivalkodóan a nem zsidóságra utaló szó?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik