Belföld

Őszre kész a miskolci piac

Várhatóan egy fél év múlva megnyílhat Miskolc központi piaca. A létesítmény csaknem hárommiliárd forintból újul meg.

A Búza téri piac tavaly februárban zárt be, azóta a kereskedők ideiglenes helyen – a piac korábbi parkolójában kialakított pavilonokból, asztalokról – árusítanak. A több száz kereskedő mintegy 7 500 négyzetméteres területen kapott árusítóhelyet.

A miskolci központi piac nettó 2,65 milliárd forintos rekonstrukciójára Miskolci Piac Fejlesztő és Üzemeltető Zrt. néven hozott létre társaságot az önkormányzat és a rekonstrukciót, fejlesztést finanszírozó Ikeron Zrt. A piac területe önkormányzati tulajdonban marad, használatáért a város földhasználati díjra jogosult.

Bejárást tartottak az újjáépülő miskolci piacon (fotó MTI)

Bejárást tartottak az újjáépülő miskolci piacon (fotó MTI)

Elkészülte után a piacon csaknem kétszáz árus kínálhatja majd portékáját mintegy 13 ezer négyzetméteres területen. A hagyományos piaci kereskedők mellett helyet kapnak majd egyebek mellett a ruházati termékeket és iparcikkeket árusítók is. Az új létesítmény egyébként körbeöleli az 1926-ban átadott műemlék vásárcsarnokot is, amely megújul. A kivitelezés készültségi foka 70-75 százalékos, ezért várhatóan nem lesz akadálya az őszi átadásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik