Belföld

Új tagozat jön létre az SZDSZ-ben

Szabadai Viktor barátaival és politikustársaival együtt kezdeményezi az SZDSZ legújabb országos tagozatának, a Szabad Kezdeményezések Körének megalakítását. Az MDF szerint rokonszenves kísérlet a tagozat létrehozása, "ám tipikus válságtünet".

A 15 fővel létrejövő tagozat azzal a céllal alakul, hogy tömörítse azokat, akik érdemi változásokat akarnak a liberális pártban. Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke azt is fontos feladatnak nevezte, hogy átfogó pártstratégiát dolgozzanak ki 2010-ig. Szabadai nem árulta el, kik a tagozat tagjai, csak annyit mondott, néhány éve egy társaság “egymásra talált az SZDSZ-en belül” és most jutottak el addig, hogy formalizálni akarják a működésüket.

Szabadai Viktor ( a képen John Emese mellett) tagozatot alakít (Fotó: MTI)

Szabadai Viktor (a képen John Emese mellett) tagozatot alakít (Fotó: MTI)

Az SZDSZ mai állapotában nem hasonlít arra a pártra, amely a rendszerváltás egyik letéteményeseként került be a köztudatba, állandósultak a személyi konfliktusok, a kiszivárogtatások, az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok és a pozícióharcok – indokolta a tagozat megalakítását. A politikus a tisztújítás tétjének nevezte a párt szervezetének és programjának megújítását.

“Kívülállóként azt mondom, rokonszenves kísérlet lehet, de tipikus válságtünet” – fogalmazott az SZDSZ Szabad Kezdeményezések Köre kapcsán Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője. Ilyenkor természetes, hogy egy új generáció, új politikai nemzedék korrekcióra törekszik és meg akarja menteni azt a politikai erőt, amelyiknek a múltja felé fordul – utalt az SZDSZ jelenlegi helyzetére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik