Belföld

Új paraméterkönyv-tervezeten dolgoznak

Egy teljesen új, még befejezetlen paraméterkönyv került a szakszervezetek elé a szerda délutáni, a járatritkítási tervezet kialakítására összehívott egyeztetésen.

A paraméterkönyv kialakításán dolgozó szakmai csoportot Somodi László, a BKV vezérigazgató-helyettese hívta össze. Az új tervezet, amelyet az egyeztetésen megjelent szakszervezeti képviselők elé tártak, kevesebb járatritkítást tartalmaz – közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese.

A szakszervezeti vezető szerint az új paraméterkönyv-tervezetet május 8-ra szeretné kialakítani a közlekedési vállalat vezetősége, hogy május 14-én már ezt tudják a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága elé letenni. A paraméterkönyv kialakításán dolgozó munkacsoport következő tárgyalása pénteken lesz, míg a szakszervezetek követeléseiről csütörtökön folytatódik az egyeztetés.

A szakszervezetek legutóbb április 18-án, pénteken tartottak egész napos munkabeszüntetést. Követeléseik között van a paraméterkönyv-tervezet visszavonás és egy új készítése az érdekképviseletek bevonásával. Továbbá azt is követeleik, hogy a tulajdonos rendezze megnyugtatóan a cég anyagi problémáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik