Belföld

Feljelentették Batizt szociális lakbére miatt

Feljelentette egy volt önkormányzati képviselő Batiz Andrást, a volt kormányszóvivőt, mert állítólag jogsértő módon jutott hét évvel ezelőtt Andrássy úti önkormányzati lakásához, amelyért azóta is szociális lakbért fizet - értesült a Magyar Hírlap.

Batiz András a terézvárosi rászorultak körében óriásinak számító százötven százalékos lakbéremelés után is csupán 13 ezer forint szociális lakbért fizet lakásáért – írja a Magyar Hírlap. A volt kormányszóvivő hét éve jutott szociális rászorulóként a lakáshoz, amikor még az RTL Klub sztárriportereként, a Fókusz főszerkesztőjeként dolgozott. 2004 és 2006 között, amikor Batiz András kormányszóvivő volt, szintén nem vizsgálták meg a rászorultságát a szociális lakbérre. A Magyar Hírlapnak nyilatkozó Lászay János volt önkormányzati képviselő a napokban feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál.

Batiz András a Magyar Hírlapnak válaszolva kijelentette: „minden törvényes és erkölcsileg is feddhetetlen volt abban, ahogyan 2001-ben hozzájutottam a VI. kerületi önkormányzati lakás bérleti jogához”. „Kizárólag azt a lehetőséget kaptam meg ugyanis, amit az akkori fideszes vezetésű önkormányzat minden más magyar állampolgárnak is biztosított” – tette hozzá Batiz András.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik