Belföld

Válságkezelésről tájékozódott Orbán Jürgen Rüttgerstől

A gazdasági együttműködés lehetőségeiről tárgyalt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Jürgen Rüttgersszel, Észak-Rajna-Vesztfália kereszténydemokrata miniszterelnökével hétfőn, amely tartomány a Fidesz szerint 2005 előtt hasonló helyzetben volt, mint most Magyarország.

A két politikus emellett áttekintette a Fidesz és a CDU közötti programalkotási együttműködés helyzetét is. Egynapos budapesti látogatásán Jürgen Rüttgers találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, Szili Katalin házelnökkel és Dávid Ibolyával, az MDF elnökével, valamint a magyar külügyminiszterrel és az oktatási miniszterrel. Észak-Rajna-Vesztfália 2007-ben mintegy 2,6 milliárd euró értékben exportált árut Magyarországra, és 3,2 milliárd euró értékben importált termékeket innen.

A találkozón Orbán Viktor és Jürgen Rüttgers a gazdasági együttműködés lehetőségeit tekintette át, mivel 2005 előtt Észak-Rajna-Vesztfália hasonló helyzetben volt, mint most Magyarország – írták.

A közlemény szerint “a rekordmértékű eladósodottság, a növekvő munkanélküliség és az egyre alacsonyabb ütemű gazdasági növekedés által okozott válság kezelésére a Jürgen Rüttgers vezette tartományi kormány a szociális piacgazdaság reformját választotta, amely tudatos összhangot teremtett a racionális gazdaságpolitikai elképzelések és a szociális igazságosság között”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik