Belföld

Szili az egyszerűbb örökbefogadásért egyeztet

Ötpárti tárgyalásokat kezdeményez Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Török Zsolt szocialista országgyűlési képviselő az örökbefogadás egyszerűbbé és gyorsabbá tétele érdekében.

Ha a tárgyalások eredményesek lesznek, akkor májusban az Országgyűlés elé kerülhet az erről szóló javaslatcsomag – jelentette be Szili Katalin. A házelnök reményei szerint a jogszabályi változások lehetővé teszik majd, hogy a törvény hosszútávon működőképes legyen, valamint lehetőséget biztosítanak arra: a lehető legtöbb, szülő nélkül nevelkedő gyermek családra, illetve a lehető legtöbb, utód nélküli házaspár gyermekre találjon.

Ha a törvényhozás elfogadja az országgyűlési határozati javaslatot, amelyet a parlamenti frakciók közösen nyújtanának be, akkor olyan jogszabály-módosítások születnek, amelyeknek köszönhetően gyorsabbá és egyszerűbbé válik az örökbefogadás folyamata – közölte Török Zsolt.

Konszenzust szeretnének kialakítani abban is, hogy azok, akik fogyatékossággal élő, vagy idősebb gyermeket fogadnak örökbe, valamilyen magasabb szintű támogatásban részesüljenek – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik