Belföld

BKV-sztrájk: folytatódnak a tárgyalások

A felek megegyezésétől függ, hogy lesz-e akár többnapos munkabeszüntetés a fővárosban. A szakszervezetek ugyanis nem tekintik hosszú távon megoldásnak, hogy a kormány és a főváros közti tárgyalások eredményeként 10-12 milliárd forintnyi előfinanszírozáshoz jut a közlekedési vállalat.

Kedden 17 órakor folytatódnak a tárgyalások a BKV vezetősége és a szakszervezeteket képviselő sztrájkbizottság között. A szakszervezetek szerint a BKV-nak legalább 18 milliárd forintra volna szüksége, hogy megnyugtatóan megoldódjon a finanszírozási probléma és ne kelljen telepbezárástól, leépítésektől és a színvonal további romlásától tartani. Szerintük nem teljesült – egyelőre – az a követelésük sem, hogy vonják vissza a járatritkítási tervezetet, és az érdekképviseletek bevonásával készítsenek egy újat.

“A kormány segítséget nyújt a fővárosnak abban, hogy idén összesen 10-12 milliárd forintértékben tőkét juttasson a BKV-nak azért, hogy a cég ne kerüljön adósságspirálba” – nyilatkozta Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár és Demszky Gábor főpolgármester szombaton a Pénzügyminisztériumban tartott megbeszélés után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik