Belföld

Nincsenek letiltva a MiG-ek

Változatlanul ellátják a készenléti szolgálatot a MiG-29-esek, a Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztatása szerint nincs szükség a típus korlátozására - mondta el a honvédelmi miniszter újságíróknak Tatán, a honvédség fennállásának 160. évfordulójára rendezett pénteki ünnepségen.

“A lezuhant MiG-29-es ügyében a vizsgálatot lefolytatják. Ebben nagyon rövid időn belül eredmény születhet, hiszen a gép adatait rögzítő fekete doboz sértetlen maradt” – mondta el Szekeres Imre.

Csütörtökön délután egy MiG-29-es gyakorlat közben lezuhant a kecskeméti repülőtéren. Alacsony áthúzást kellett végrehajtania a repülőnek, melynek során egy méter magasságig a földre süllyed a gép, utána pedig ismét emelkedik. Az áthúzás után a repülő az emelkedés közben ismeretlen okból megült a betonon, majd újra visszapattant a levegőbe.

A pilóta ekkor katapultált, és kisebb sérüléseket szenvedett. A gép a repülőtér kerítése mellett húzódó 44-es utat súrolva, az úttól mintegy 25-30 méterre széttört és meggyulladt.

A távirati iroda hivatalosan meg nem erősített információi szerint a harci gyakorlatot végző vadászgép felfegyverkezve repült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik