Belföld

Néhány busz is jár

Néhány BKV-járat a sztrájk ellenére elindult reggel a fővárosban. Rendesen járnak a BKV alvállalkozói által üzemeltetett buszok, és négy villamosvonalon elindult néhány szerelvény. Szabad taxit is lehet találni.

A közlekedési társaság alvállalkozói a szokásos menetrend szerint közlekednek. Így a főként Budafokon és a XI. kerületben üzemelő 150-es, a 14-es és 114-es, 30-as, a 40-es gyors, a 41-es és 41 gyors, az 50-es, 58-as, a 250-es, a 13-113-113A, és a 87-87A-187-es jelzésű autóbusz közlekedik. A hétköznapi menetrend szerint járnak majd a IV., XIV. és a XVII. kerületben közlekedő 88-as, 120-as, 147-es, 170-es gyors jelzésű buszok is, valamint a 83-as trolipótló és a 73-as autóbusz is, amely 6-7 perces követési távolsággal jár majd pénteken az Etele tér és a Nyírpalota utca között.

A sztrájk idején elfogadják a BKV bérleteket és hetijegyeket a Volánbusz Zrt. járatain és a MÁV-Start vonatain a közigazgatási határon belül, illetve BKV járataival párhuzamosan közlekedő agglomerációs viszonylatokon. A MÁV-Start vonatain Budaörs-, Solymár-, Gödöllő-, Gyál-, Dunaharaszti-Budapest között is elfogadják a BKV bérleteket és hetijegyeket. A taxitársaságok szerint újra van szabad taxi Budapesten, a társaságok bár telítettek megrendelésekben, még tudnak vállalni fuvart. Több taxisofőr az éjszakai szolgálata befejeztével reggel is kint maradt az utcákon.

A Hungária körúton az 1-es villamos, a 4-6-os villamos vonalán hat Combino közlekedik, Budán a 18-os villamos négy szerelvénye jár a Gellért tér és Hűvösvölgy között, valamint Kispesten a 42-es villamosból is néhány szerelvény szállít utasokat. Emellett az 1-es villamos vonalán nyolc szerelvény közlekedik.

A sztrájkbizottság szóvivője, Gulyás Attila szerint a sztrájk támogatottsága 98 százalékos a dolgozók körében. Somodi László, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTV Nap-kelte című műsorában arról beszélt, hogy a sztrájk nem vezet sehová, és vannak olyan céljai, amelyek túlmutatnak a munkáltató lehetőségein. Folytatódnak a tárgyalások a főváros és a kormány között a cég finanszírozásáról – jelezte.

Szemtanúja volt a közlekedési káosznak? Fotót, videót készített, beszámolót írt? Töltse fel az FN Tudósítóra, ahol az olvasók írják az újságot, vagy küldje be hozzánk e-mailen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik