Belföld

Navracsics: Gyurcsány az alkotmánybírákra támadt

Miután a miniszterelnök pikánsnak nevezte, hogy a korábban az MSZP által delegált alkotmánybírákat most a Fidesz javasolja a talláros testületbe, Navracsics Tibor blogjában arról ír, hogy a miniszterelnök politikai támadást intézett az alkotmánybírák ellen.

Gyurcsány Ferencet csütörtökön a Klubrádiónak adott interjújában arról kérdezték, mit szól ahhoz, hogy éppen a Fidesz javasolja Kukorelli István és Bihari Mihály alkotmánybírók újraválasztását, akiket korábban az MSZP jelölt a taláros testületbe, viszont mindketten elfogadták a március 9-ei népszavazást jóváhagyó határozatot. A miniszterelnök úgy válaszolt: ez „legalábbis pikáns”.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője erre reagálva pénteki blogbejegyzésében azt írta: „Itt van tehát a kutya elásva. Bihari Mihály és Kukorelli István fő bűne ezek szerint, hogy nem Gyurcsány Ferenc ízlése és politikai érdekei szerint döntöttek. Meg kell bosszulni, nem lehet őket újraválasztani”. Az ellenzéki politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP idestova egy hónapja nem képes akár egyetlen nevet is mondani az alkotmánybíró-jelölő bizottság ülésein. Mint írta, kezdetben a Fidesz úgy vélte, hogy a szocialisták nem találtak számukra elfogadható, szakmai munkáját tekintve kiváló alkotmányjogászt, Gyurcsány Ferenc nyilatkozatával azonban végre „lehullott a lepel” az MSZP hallgatásának okáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik