Belföld

Hétfőn az utasok sztrájkolnak Budapesten

Válaszul a BKV-sztrájkra, egész napos utassztrájkot hirdet a (nem létező) Budapesti Utasok Szakszervezete: felhívásuk szerint mintegy 1,5 millió tagjuk hétfőn térítésmentesen veszi igénybe a közlekedési társaság járatait. Az e-mailen terjedő felhívást persze nem kell komolyan venni, a nemlétező szervezet nevében terjesztett e-mail nem több, mint pesti tréfa.

Az utasok a hétfői sztrájk ideje alatt nem használják bérletüket, nem érvényesítik jegyüket és nem tesznek eleget a BKV dolgozói, illetve a BKV megbízásában álló biztonsági cégek munkatársai felszólításának – áll a BUSZSZ, a Budapesti Utasok Szakszervezeti Szövetségének (egy bizonyára nem létező szervezet) levelében.
A BUSZSZ ismeri és elismeri a BKV nehéz helyzetét, de úgy gondolja, a BKV dolgozóinak teljeskörű pénteki sztrájkja nem a megfelelő lépés a bajok orvoslására. A BUSZSZ a szolidaritás elve és az egyenlő esélyek elve alapján, a hétfői utassztrájkot egyben a BKV, az utazóközönség felé (a BUSZSZ tagsága – mintegy 1,5 millió fő) történő erkölcsi kárpótlásnak minősíti. Így a sztrájkban részt vevő utazók megbüntetése vagy hátrányos helyzetbe hozása ellen, minden fórumon tiltakozik – írják az e-mailen terjedő felhívásban.

A „szervezet” nem kíván visszaélni a BKV dolgozóihoz hasonló monopolhelyzetével, a hétfői sztrájkot egyszeri figyelemfelhívásnak tekinti. Minden olyan esetben azonban, amikor a BKV dolgozói ismét sztrájkba lépnek, a BUSZSZ is megismétli saját akcióját – zárul a levél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik