Belföld

Felavatták az ORFK első imaszobáját

Ökumenikus istentisztelet keretében felavatták az első imaszobát az Országos Rendőr-főkapitányság budapesti Teve utcai székházában. Az eseményen mind a négy történelmi egyház képviselője, valamint Bencze József országos rendőrfőkapitány is jelen volt.

Az imaszoba hozzájárul ahhoz, hogy az itt dolgozó vagy ide betérő rendőrök „lelkileg feltöltődjenek” az idegileg és fizikailag is megerőltető munka után – fogalmazott L. Molnár István, a Magyarországi Református Egyház börtönlelkésze. Mindennap ki kell jelölni egy olyan órát, amikor lelkészek segítségével is elcsendesedhetnek az imaszobában a rendőrök – tette hozzá. A felszentelt imaszobában a legfontosabb felszerelési tárgy a Biblia, amelynek olvasásával, valamint imádkozással és meditálással szellemileg és idegileg regenerálódhatnak az ide betérők.

Bencze József országos rendőrfőkapitány tavaly év végén találkozott a történelmi egyházak vezetőivel, és már ekkor szóba hozta, hogy a rendőrség szeretne kialakítani egy imaszobát. Az egyházak vezetői támogatták ezt az elképzelést, Bencze József pedig ígéretet tett arra, hogy a rendőrség napjára kialakítják az imaszobát, és megteremtik a lehetőségét annak, hogy a Rendőrségi Igazgatási Központban dolgozók háborítatlanul gyakorolhassák a hitéletet. Az imaszobában egyelőre nem terveznek ceremóniát.

Ajánlott videó