Belföld

Éjfélig járnak a körúti villamosok

Néhány villamos a sztrájk ellenére továbbra is közlekedik a fővárosban; a Nagykörúton pedig pénteken a korábbi 14 óra helyett várhatóan éjfélig biztosan jár néhány villamos - közölte a BKV.

Budán a 18-as villamos négy szerelvénye jár a Gellért tér és Hűvösvölgy között – a BKV fődiszpécsere szerint valószínűleg fél hétig -, valamint Kispesten a 42-es villamosból is néhány szerelvény szállít utasokat. Emellett az 1-es villamos vonalán nyolc szerelvény közlekedik – várhatóan éjfélig.

Pénteken reggel vita alakult ki a sztrájkbizottság és a BKV vezetői között a néhány közlekedő villamos kapcsán. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság egyik szóvivője szerint Somodi Lászlónak, a BKV vezérigazgató-helyettesének menetrendkészítéssel foglalkozó munkatársai szabadságot vettek ki mára azért, hogy sztrájktörőként villamost vezethessenek. Elmondta: a 4-6-os vonalán közlekedő járműveket az előzőleg a járatritkítási tervezet kialakításában résztvevő szakemberek vezetik.

Gulyás Attila, a sztrájkbizottság másik szóvivője úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az ideiglenes villamosvezetőknek jogosítványuk van, gyakorlatuk viszont nincs, ezért veszélyt jelentenek az utazóközönségre.

Somodi László szerint ugyanakkor a most villamosokat vezetők többsége főállású, és minden szükséges képzettséggel rendelkezik, vonalismerete is van, mivel rendszeresen vezet villamost az adott járatokon.

Szemtanúja volt közlekedési káosznak, vagy feltűnően nyugodt a város? Fotót, videót készített, beszámolót írt? Töltse fel az FN Tudósítóra, ahol az olvasók írják az újságot, vagy küldje be hozzánk e-mailen!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik