Belföld

Nincs megállapodás a BKV-nál

Nem sikerült megállapodnia a BKV Zrt. vezetőségének és a szakszervezeteknek a csütörtöki, utolsó tárgyalási napon sem, így az érdekképviseletek megtartják pénteki munkabeszüntetésüket.

A cég közleménye szerint a szakszervezetek nem fogadták el sem a társaság által már korábban felajánlott engedményeket, sem a szerdán este 20 órakor megtartott tárgyalási fordulóra készült új írásos megállapodás-tervezetet.

Gulyás Attila, a sztrájkbizottság szóvivője elmondta, hogy nem történt érdemi elmozdulás a csütörtök reggel 8.00 órakor tartott tárgyaláson se: a felek saját álláspontjukat ismételgették, így nem született megállapodás. Így a pénteki egész napos sztrájk elkerülhetetlen.

A teljes munkabeszüntetés 0-24 óráig tart majd, de a járművezetők csak üzemkezdettől üzemzárásig sztrájkolnak, így az éjszakai járatok menetrend szerint közlekednek pénteken is.

A felek legközelebb jövő hét kedden egyeztetnek újra – közölte a sztrájkbizottság szóvivője – “de amennyiben csütörtökön olyan jelzés érkezik a kormányzat, vagy a tulajdonos részéről, ami befolyásolná a pénteki sztrájkot, akkor hajlandóak vagyunk tárgyalóasztalhoz ülni” – tette hozzá Nemes Gábor.

A szakszervezetek szerdán nem tudták elfogadni a BKV Zrt. vezetőségének ajánlatát, amelyben a cég engedményeket tett: elállt a tavaly decemberben bejelentett 300 fős létszámleépítéstől, illetve vállalta, hogy tervezetének végső kidolgozásába bevonja a szakszervezeteket is. A szakszervezetek azért utasították vissza a cég vezetőségének megállapodási ajánlatát, mert abban nincs szó a paraméterkönyv visszavonásáról és nem adtak garanciát arra vonatkozóan, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek az illetékesekkel a cég gazdasági problémáinak megoldására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik