Belföld

Nyugaton megmutatja magát a nap

Az ország nyugati felén felszakadozik a feéhőzet, néhány órára kisüt a nap, de északkeleten továbbra is esni fog. A hőmérséklet 11-15 fok körül alakul, de hétvégére szép időben reménykedhetünk.

Szerda reggelre már csak az ország középső és északkeleti részén lehet számítani csapadékra, de a felhőzet csak délnyugaton szakadozhat fel, általában borult lesz az égbolt. A Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, ugyanakkor a Duna vonalától keletre csak mérsékelt lesz a légmozgás – írja az Időkép.hu. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 8 Celsius-fok között alakul.

Napközben délnyugat felől egyre több helyen szakadozik fel a felhőzet és a Dunántúlon néhány órára kisüt a nap. Keleten, északkeleten többnyire erősen felhős, borult égbolt várható, többfelé alakul majd ki eső, zápor. A hőmérséklet 11 és 15 fok közé emelkedik. Az eleinte még sokfelé erős északnyugati szél a nap második felében gyengül, de az ország középső részein még többszöri erős széllökések lehetnek.

Csütörtökön reggelre a Dunántúl nyugati részére újból felhők érkeznek, helyenként fordulhat elő kisebb eső. A Tiszántúlon élők gyengén illetve változóan felhős égboltra ébredhetnek, itt csapadék nem valószínű. A légmozgás jellemzően gyenge lesz, csak a keleti határszél közelében élénkülhet meg időnként a délnyugati szél. A hőmérséklet 0 és 4 közé süllyed, azonban nyugaton, északnyugaton gyenge fagy várható.

Szombaton és vasárnap meleg, tavaszi időre számíthatunk, de a gyakori napsütés mellett ekkor is előfordulhatnak kisebb esők, záporok. Távolabbi előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik