Belföld

Gyurcsány „vöröslő fejjel” hagyta ott Kókát

Kóka János nem kívánja kommentálni, hogy keddi parlamenti beszéde alatt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kivonult az ülésteremből - közölték az SZDSZ sajtóosztályán. A kormányszóvivő szerint a miniszterelnök reakciója az SZDSZ-elnök szavait minősítette.

Az RTL Klub kedd esti híradójában elhangzott, hogy a parlament szerkesztett felvételein nem látszik és csak nehezen hallható, de Gyurcsány Ferenc Kóka János beszédébe beleszólt, majd a beszéd közben kivonult az ülésteremből.

Kóka a Munka, tudás, tulajdon program parlamenti vitájában úgy fogalmazott: „Jellemző erre a programra is, ami annak idején a 100 lépés programra is jellemző volt, hogy messze elkerülte a problémák gyökerét és a problémák középpontját”. Az Index szerint, amikor az SZDSZ elnöke a kormányfő különböző korábbi, azóta elfeledett programpontjait sorolta, Gyurcsány odaszólt a helyéről az SZDSZ elnökének, és valami olyasmit mondott, hogy „de bátor lett az elnök úr”. Ezután vöröslő fejjel kiviharzott az ülésteremből.

Daróczi Dávid az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy teljesen egyértelmű és világos, miért tette ezt a miniszterelnök. „A jelenet önmagáért beszélt, Kóka János szavait a miniszterelnök reakciója minősítette” – mondta a kormányszóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik