Belföld

Jégeső követi a hétfői nyugalmat

A változóan felhős, csendes hétfői 16-20 fokot kedd délután záporok és zivatarok váltják, helyenként jégesővel, viharos széllel és jelentős mennyiségű csapadékkal.

Hétfő délelőtt még változóan felhős, napos időben lesz részünk, délután a megnövekvő felhőzetből a Dunántúlon egyre több helyen számíthatunk csapadékra záporok, esetleg zivatarok formájában – írja az Időkép.hu. A szél mérsékelt délies irányú lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 16 és 20 Celsius-fok között alakul.

Kedd reggelre változóan felhős lesz az ég, nyugaton és a középső területeken közepesen, keleten többnyire borult idő lesz, itt kialakulhat kisebb eső, zápor. Helyenként ködfoltok is képződhetnek, a változó irányú légmozgás gyenge lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 8 fok között várható.

Délután eleinte még csak nyugaton, majd egyre többfelé előfordulhat zápor, eső, esetleg zivatar. A zivatarokat jégeső, jelentős mennyiségű csapadék is kísérheti, környezetükben átmenetileg viharossá fokozódhat az északnyugatira forduló szél. A megélénkülő északnyugati szelet a Dunántúlon erősebb széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.

Hosszab távú előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik