Belföld

Többtucatnyi előállítás a szombati tüntetés miatt

Összesen 59 embert állítottak elő a rendőrök a péntek esti megmozdulások kapcsán, öt embert még keresnek.

Az előállítottak többségét – 53 embert – jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt vezettek elő. További két fő rendzavarást követett el, hárman pedig közbiztonságra veszélyes eszközt birtokoltak – közölte Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egy ember követett el bűncselekményt, akit a szovjet emlékműnél elkövetett garázdaság miatt állítottak elő. Az emlékművet megrongáló hat fős társaságból – ezen a férfin kívül – öt embert még keresnek.

Az ITAR-TASZSZ hírügynökség szombaton arról számolt be, hogy a budapesti orosz nagykövetség figyelemmel kíséri a szovjet katonai emlékmű körül kialakult helyzetet. Budapesti orosz diplomaták a hírügynökségnek elmondták, hogy a történteket követően jártak a Szabadság téren. Megállapították, hogy az emlékmű nem szenvedett károsodást, de az április 4-én ott elhelyezett koszorúkat szétdobáltak.

A pénteki eset nem az első ilyen incidens, de a magyar vezetés és a magyar társadalom eddig mindig megfelelően reagált az ilyen és ehhez hasonló szélsőjobboldali kilengésekre – vélekedtek az orosz diplomaták, akik azt is megjegyezték: remélik, ez most sem lesz másként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik