Belföld

Kóka: elképzelhetetlen a koalíció

Kóka János elképzelhetetlennek tartja, hogy a párt április 27-i küldöttgyűlése úgy dönt, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége ennek a kormánykoalíciónak a tagja maradjon.

Az SZDSZ nehéz és felelős döntést hozott, mert azzal, hogy Gyurcsány Ferenc kihátrált a reformok mögül, a liberálisok mozgásterét lényegében nullára szűkítette le a koalíción belül. Nem folytatnak kétoldalú tárgyalásokat az MSZP-vel, de szívesen fogadják a szocialisták javaslatait, amelyeket támogatni is fognak, ha azok az ország megerősödését eredményezik.

Kóka: elképzelhetetlen a koalíció 1

A pártelnöknek van tudomása arról, hogy az utóbbi időben több SZDSZ-es politikus vagy magát annak kiadó csaló folytatott lejárató kampányt az SZDSZ ellen. Megindították a fegyelmi eljárásokat, és reméli, hogy azok, akiknek egyetlen célja az SZDSZ szétverése, távozni fognak a pártból – mondta.

A párt delegációja szerdán háromnapos, három országot érintő európai körútra indult a vezetésével. Ennek során azt vizsgálták, hogy milyen összefüggés van az adócsökkentés, az adóegyszerűsítés és ezen államok gazdasági „meglódulása” között – mondta Kóka János, aki Eörsi Mátyással együtt Romániát, Finnországot és Észtországot kereste fel. Összegzésként megállapították, hogy az egykulcsos adó önmagában nem csodafegyver, nem oldja meg egy ország valamennyi problémáját. „Mégis számtalan példa mutatja, hogy lemaradunk azok mögött, akik ezt bevezették” – mondta.

Az egykulcsos adó mindenütt kifehéríti a gazdaságot, és tisztább, egyszerűbb, igazságosabb. Ez a rendszer jó a gazdaságnak, miközben megéri az államnak, mert nőnek az adóbevételek, nő a legális foglalkoztatás, és csökken a munkanélküliség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik