Belföld

Vádat emeltek a tanárverő szülők ellen

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség az őrhalmi iskolaigazgatót bántalmazó hugyagi szülők ügyében - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Bóna Gyula elmondta: a vádirat szerint a gyanúsítottak március 13-án rátámadtak az őrhalmi általános iskola igazgatójára, és tettleg bántalmazták őt, amiért lányukat rendreutasította a tanórán. A két gyanúsított már az iskolába is hangoskodva érkezett, a folyosón emelt hangon, obszcén szavakat használva az igazgatót keresték, eközben egy tanterembe is benyitottak, és ott, a gyerekek és a tanítónő előtt is durva hangnemben kiabáltak.

A folyosón látták meg az igazgatót, akit a 37 éves apa a nyakánál megragadva belökött egy ablakmélyedésbe, majd a 30 éves nő is nekitámadt, miközben mindketten továbbra is hangosan szidalmazták. Az igazgatót a gondnok és a védőnő próbálta megvédeni, egyben megfékezni a vádlottakat, akik csak az időközben kihívott rendőrjárőr megérkezése után higgadtak le.

A pedagógus nyaka mindkét oldalán horzsolásos sérüléseket szenvedett. A vádiratból kiderül, a szülők büntetlen előéletűek, de a férfit a balassagyarmati bíróság 2003-ban két év próbára bocsátotta súlyos testi sértés bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik