Belföld

Szili: nemet kell mondani a félelemkeltésre

A politikusok felelőssége abban is áll, hogy megelőzzék, megszüntessék a szélsőséges megnyilvánulások táptalajául szolgáló társadalmi feszültségeket - áll abban a nyilatkozatban, amelyet a csángóföldi hivatalos látogatáson tett Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.

“Ma csángóföldi látogatásom miatt csak gondolatban vagyok együtt azokkal, akik jelenlétükkel is megmutatják, hogy nem félnek” – szögezte le Szili Katalin, hangsúlyozva: mindannyiunknak, de nekünk politikusoknak különleges felelőségünk van abban is, hogy megelőzzük, csillapítsuk, megszüntessük azokat a társadalmi feszültségeket, amelyek táptalajai a szélsőséges megnyilvánulásoknak, félelemkeltésnek, erőszaknak.

A törvény erejével is gátat kell szabni a történelem legsötétebb időszakát idéző jelenségeknek. Nem engedhetünk azoknak a provokációknak sem, amelyek megjelenésével bárki felhatalmazva érzi magát militáns fellépésre, rendteremtésre – áll a házelnök nyilatkozatában.

“Nemet kell mondanunk a félelemkeltésre. Ki kell mondanunk: Állj, ne tovább! Az összefogás erejével kell a nemzet, az ország felemelkedését szolgáló feladatokra koncentrálnunk. Csak ezzel tudjuk elszigetelni és megszüntetni napjaink ezen lázas gócait” – áll Szili Katalin nyilatkozatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik