Belföld

Lendvai Ildikó adózása rendben van

Mindent rendben talált az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hatóság (APEH) Lendvai Ildikó adóbevallásában; az MSZP parlamenti frakcióvezetője tavaly októberben saját maga ellen kért vagyonosodási és adóvizsgálatot.

A szocialista politikus 2007 októberében azután kért maga ellen vagyonosodási vizsgálatot, hogy az adóhatóság hasonló vizsgálatot rendelt el Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével és Kubatov Gáborral, a Fidesz pártigazgatójával szemben.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint az APEH politikai megrendelésre kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot a fideszes politikusok ellen. Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője reagálásában visszautasította azt a vádat, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezte volna a vizsgálatokat.

Az APEH adatai szerint a frakcióvezetőnek 2002-ben 3,7 millió forint, 2006-ban 5,7 millió forint volt a bruttó jövedelme, ami után 1280 ezer, illetve 1798 ezer forint személyi jövedelemadót fizetett.

Orbán Viktor vagyonosodási vizsgálata március elején zárult le, az APEH túlfizetést állapított meg, és visszautalt 135 ezer forintot. Az adóhatóság Kubatov Gábor bevallásában sem talált hibát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik