Belföld

Kóka szerint Gyurcsány nem mond igazat

Az SZDSZ Finnországban tárgyaló elnöke lapunknak azt mondta, Gyurcsány rosszul emlékszik, mert nem a liberálisok vetették fel Horváth Ágnes menesztését. Kóka nem tartja szerencsésnek az üzengetést, és elkerülné a hangos válópert.

Kóka János a finn miniszterelnökkel tartott megbeszélése után lapunk helyszíni tudósítójának cáfolta Gyurcsány Ferenc azon kijelentését, hogy a szabad demokraták vetették volna fel Horváth Ágnes menesztését.

„Sem ilyen szándékunk, sem ilyen felvetésünk nem volt. Értem a miniszterelnök szándékát, tart a kisebbségi kormányzástól, és el szeretné hárítani a kialakult helyzet miatti felelősséget” – emlékezett vissza Kóka a Gyurcsány Ferenccel tartott pártközi egyeztetésre, ahol a miniszterelnök szerint Kóka és Horn Gábor vetette fel az egészségügyi miniszter leváltását és a tárcacserét.

Ahogy korábban megírtuk, Gyurcsány Ferenc az Indexnek adott interjújában Kókáéknak tudta be Horváth Ágnes menesztésének ötletét. „Nem a mi szánkból, hanem a tárgyalópartnereink szájából hangzott el, hogy ebben a helyzetben az a legkevesebb, hogy Horváth Ágnesnek minden bizonnyal mennie kell.” Azóta ezt Horn Gábor is cáfolta, mondván ő csak azt vetette fel, hogy Horváth Ágnes lemond, ha az MSZP kihátrál az egészségbiztosítási törvény mögül.

Kóka János az üggyel kapcsolatban azt mondta lapunk tudósítójának: „Mindezek mellett nem tartom szerencsésnek a médián keresztüli üzengetést. Váljunk el békésen, csendben, és kerüljük el a hangos válópert. Az ország stabilitása, kormányozhatósága ezt kívánja.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik