Belföld

Kihallgatták a tanárát bántalmazó diákot

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a középiskolás fiút, aki a VIII. kerületben fizikaóra alatt odament tanárához, belerúgott, lökdöste és egy fém csapteleppel fenyegette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének tájékoztatása szerint a fiút még kedden hallgatták ki gyanúsítottként. A fiú panasszal élt a gyanúsítás ellen. A fiú mellett két osztálytársát is gyanúsítottként hallgatták ki a VIII. kerületi rendőrök.

Az interneten három hete jelent meg egy felvétel arról, hogy a budapesti Erdélyi utcai Általános Iskola és Gimnáziumban egy diák megrúgta, majd tarkón ütötte egyik tanárát. A diák ellen fegyelmi eljárás indult, a pedagógus pedig távozott az intézményből. A diákot a múlt heti fegyelmi tárgyalás után eltanácsolták az iskolából, és az iskola arra kérte a szülőket, hogy amíg nem találnak új iskolát a gyereknek, addig legyen magántanuló.

A rendőrség a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása alapján közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a józsefvárosi eset nyilvánosságra kerülését követően a parlament oktatási bizottságának elnökéhez fordult. Hiller István oktatási miniszter időközben létrehozott egy szakértői bizottságot az iskolai erőszak megelőzésére, és annak vizsgálatára, hogy kell-e módosítani a közoktatási törvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik