Belföld

Újabb népszavazás a láthatáron?

A szakszervezetek és a civil szervezetek néhány napon belül benyújtják az Országos Választási Bizottságnak azt a több mint félmillió aláírást, amellyel lehetővé válhat egy újabb népszavazás kiírása. Ezúttal az egészségbiztosítási rendszer módosításának megakadályozásáért – írta a Magyar Nemzet.

Szerdán jár le az a határidő, amelyet a szakszervezetek és a civil szervezetek adtak a kormánynak az egészségbiztosítás átalakítására vonatkozó, februárban elfogadott törvény visszavonására. A népszavazást kezdeményezők ugyanakkor már most úgy látják, nincs remény arra, hogy az április 9-i határidőig számukra megnyugtatóan rendeződjön a kérdés.

A jogszabály visszavonásáról eddig nem is ejtettek szót a szocialisták, csak annyi biztos, hogy módosítanák azt. Az eredeti tervektől eltérően 100 százalékos állami tulajdonban tartanák az újonnan létrejövő egészségpénztárakat, s nem 22-t, hanem csak 7-et hoznának létre.

Kérdés persze, miként biztosítaná a kisebbségi kormányzásra készülő MSZP a törvénymódosításhoz szükséges parlamenti többséget, a többi párt ugyanis nem támogatja a módosítást – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik