Belföld

Délután jön az eső

Változékony, tavaszi időnk lesz délelőtt, délutánra megérkezik az eső, néhol zivatar. A szél csak a zivatarok környékén erősödik meg, de ott viharos erejű lehet. A hőmérséklet 8-17 fok között várható.

Kedden a déli óráktól, délnyugat felől erőteljes felhősödés kezdődik, kora délután a Dunántúlon, később már országszerte bárhol kialakulhat kisebb eső, zápor, helyenként – elsősorban délnyugaton – egy-egy zivatar is előfordulhat. Az eleinte élénk délies légmozgás a késő délutáni órákra mérséklődik, erős, viharos széllökésekre zivatarok környezetében számíthatunk – írja az Időkép.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 17 Celsius-fok között alakul.

Szerdán országszerte erősen felhős reggelre ébredhetünk, bárhol kialakulhat kisebb eső, jelentéktelen szitálás. Gyenge lesz a délkeleti irányú légmozgás. A reggel még hűvös lesz, a hajnali órákra általában 5-10 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála.

Szerdán napközben is folytatódik az előző napokhoz hasonló, változékony időjárás. A délelőtti órákban elsősorban északon és északkeleten számíthatunk több felhőre, míg másutt némi napsütésre is kilátás van. A délután folyamán azonban már országszerte erősen felhős lesz az égbolt, és ismét többfelé várható zápor, illetve zivatar. A déli, délnyugati irányú légmozgás megélénkül, a nyugati területeken erősebb széllökések is előfordulhatnak. A legmelegebb órákban 15 és 20 Celsius-fokos maximumhőmérséklet valószínű.

Távolabbi előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik