Belföld

VEKE: a városvezetés felelős a káoszért

A városvezetés és különösen a BKV-t felforgató, majd teljesen magára hagyó főpolgármester-helyettes felelős a közlekedési cég válsághelyzetéért és a hétfői sztrájkért – állítja a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

A Kabinet döntése nyomán közzétételre került a Paraméterkönyv finomított változata, ám ez a javaslat még mindig egyértelműen a tömegközlekedés színvonalának elfogadhatatlan romlását tartalmazza – olvasható a VEKE közleményében. A 2 milliárd forint megtakarítását célzó Paraméterkönyv-tervezetben vannak jó hálózatfejlesztési javaslatok, ám a tervezetben leginkább a járatok követési idejével van probléma.

Bár a korábbi, 40 járat teljes megszüntetését tartalmazó változathoz képest kétségtelenül meghátrálást jelent, a közzétett Paraméterkönyv jelen formájában elfogadhatatlan – állítja az egyesület szóvivője, Vitézy Dávid.

A VEKE továbbra is felajánlja a konstruktív szakmai együttműködését egy új, az utasok érdekeit figyelembe vevő Paraméterkönyv kidolgozásában. Az egyesület szerint a járatritkítás ugyanis zsákutca: nem segít lefaragni a cég működési hiányából és adósságából, ehelyett viszont tovább csökkenti a tömegközlekedést használók számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik