Belföld

A nyíregyházi lett az Év kórháza

Az egészségügyi szakma a súlyponti intézmények közé tartozó, 1800 ágyas és mintegy 2800 dolgozót foglalkoztató, önkormányzati fenntartású nyíregyházi gyógyintézetnek ítélte oda az Év kórháza címet.

A nyíregyházi kórházban kétmilliárd forint értékű fejlesztéssel nemrégen hozták létre Európa egyik legkorszerűbb szív- és érrendszeri betegellátó központját. Így már egy helyen található a legmodernebb berendezésekkel, eszközökkel ellátott diagnosztikai, illetve terápiás centrum, az életmentő beavatkozást lehetővé tevő szívkatéteres laboratórium, továbbá az úgynevezett rizikóambulancia.

Az Európai Unió által 1,2 milliárd forint beruházási forrással támogatott létesítményhez egy korszerűen felszerelt szűrőbusz is tartozik, amely a megye 229 településén, szakrendelői körülmények között, helyben méri fel a lakosság egészségi állapotát. Ugyancsak ritkaságszámba tartozik, hogy a Jósa András Oktató Kórház szülészeti-nőgyógyászati részlegén a múlt héten állítottak munkába egy elektrosebészeti berendezést, amely az operációkat teszi biztonságosabbá, és gyorsítja a felépülést.

A gyógyintézet az amerikai Covidien-Tyco Healthcare céggel együtt egy európai műtéti centrumot is kialakít Nyíregyházán, hogy az új eljárást oktatni tudják a kontinens sebészeinek a jövőben.

A nyíregyházi kórház vezetői jelenleg egy újabb, ezúttal 12 milliárd forint értékű fejlesztés terveit készítik elő európai uniós pályázatra. A projekttel a jelenlegi két telephelyet vonják össze, modernizálják a bel- és a gyermekgyógyászati, illetve az onkoradiológiai betegellátást, valamint fejlesztik a sürgősségi részleget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik