Belföld

Megerősítette Gyurcsányt az MSZP-frakció

Szavazott a szocialista frakció arról, hogy továbbra is Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségével folytassák a kormányzást.

A vasárnap késő estig tartó frakcióülésen a képviselőcsoport meghallgatta a miniszterelnök helyzetértékelését, majd ahhoz, több órán keresztül, több mint negyvenen szóltak hozzá. A frakció tudomásul vette az SZDSZ álláspontját, és a szocialista képviselők többsége szerint ebben közös a felelőssége a koalíciós pártoknak – fogalmazott az egyik résztvevő.

A vitában elhangzott az is, hogy bár a szocialista választók egy része örül annak, hogy az SZDSZ valószínűleg kilép a koalícióból, nehezebb lesz kormányozni, mint eddig. Ezért fegyelmezettebb munkára van szükség, kevesebb törvényben és több rendeletben gondolkodnak.

A hírügynökség információja szerint a miniszterelnök a vitában arról is beszélt, hogy ha az SZDSZ azt mondja, az ő személye az akadálya a koalíció fennmaradásának, és esetleg távozna, akkor ezután egy újabb akadályt találna a liberális párt.

Abban is megállapodtak, hogy április 30-ig új programot készít az MSZP, amelyben a legfontosabb feladatokat is rögzítik. Információk szerint Karsai József a frakcióülésen felvetette, hogy el kellene számoltatni az SZDSZ-t, mire költötték el “azt a rengeteg pénzt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik