Belföld

Magyar Bálint: hibáztunk a 100 napos programmal

A 100 napos programmal hibáztunk, meg kellett volna fontolni, hogy nem szavazzuk meg - jelentette ki Magyar Bálint (SZDSZ), a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a koalíciós válságról szólva a köztelevízió Nap-kelte című műsorában hétfőn.

Gazdaságilag rendkívül nehéz helyzetbe hozta az országot a 100 napos program azért, mert „valamelyik” kormány teljesíteni akarta a választási ígéreteit – mondta Magyar Bálint. Akkor a Fidesz is megszavazta a programcsomagot – tette hozzá.

A konfliktus lényege a szabad demokraták és az MSZP között abban rejlik, hogy a szocialisták a reformokat a megszorításokkal azonosítják, míg az SZDSZ a reformon mélyreható változásokat, átalakításokat ért – közölte az SZDSZ-es politikus, a párt egyik ügyvivője a jelenlegi koalíciós válsággal kapcsolatban.

„Most úgy éreztük, hogy ezek a reformok megállnak, és a konvergenciaprogramra való hivatkozással semmi más nem történik, mint egy perspektívátlan megszorítási folyamat” – mondta. „Nemcsak az SZDSZ, hanem az összes parlamenti párt és parlamenten kívüli szereplő felelőssége, hogy ne legyenek előrehozott parlamenti választások. Konstruktív ellenzéki pártként minden olyan javaslatot támogatni fogunk, amely az ország érdekét szolgálja” – hangsúlyozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik