Belföld

Autós ámokfutás határon át

Szerelmi bánatában randalírozott gépkocsijával Mosonmagyaróváron és környékén egy középkorú férfi, aki a nagy száguldozásban, még Ausztriába is áthajtott.

A 49 férfi pénteken késő este ment volt barátnője házához egy Opel Combo személygépkocsival. A csukott kapun keresztül behajtott a ház udvarára, széttaposta a növényeket és a szomszéd kerítését is megrongálta. Ezek után elkezdett száguldozni a városban, többször kihajtott a szomszédos Levél községbe, majd onnan vissza.

Az időközben riasztott rendőrök fényjelzéssel és hangszórón keresztül próbálták megállásra rábírni a férfit, de járműveikből nem állítottak útakadályt, jól emlékezve arra, hogy tavaly Sopronban egy hasonló eset során a menekülő autós nem habozott nekiszáguldani az útakadálynak. A mostani óvatosság ellenére is az egyik rendőrautónak nekihajtott az autós.

A magyar rendőrök elől menekülő férfi áthajtott Ausztriába is, ott azonban engedelmeskedett az őt leállító osztrák rendőröknek, akik megbírságolták a magyar száguldozott. A bírság nyugtatóan hatott, mert a férfi visszafordult Magyarországra és a határon már a magyar rendőrök intésére is megállt.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a férfi az elsődleges vizsgálatok szerint nem fogyasztott alkoholt, ámokfutását a szerelem okozta. A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak és rongálás miatt folyik eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik