Belföld

Gyurcsány szerint sok az érzelem

Ma nincsen kisebbségi kormány Magyarországon, koalíciós kormány van, nem mondta fel senki a koalíciós szerződést. Programokhoz kell keresni a belpolitikai megoldásokat, nem pedig fordítva - fejtette ki Gyurcsány Ferenc, aki szerint a politika nem szerelem.

A bukaresti NATO-csúcson tartózkodó kormányfő szerint minden kormánynak az a célja, hogy minél szélesebb és minél stabilabb parlamenti többsége legyen. Ehhez minden pártnak világossá kell tennie, milyen elképzelései vannak Magyarország jövőjével, az adó- és a nyugdíjrendszerrel vagy a családtámogatásokkal kapcsolatban. Programokról kell tehát megállapodni, azokhoz kell keresni a belpolitikai megoldásokat, nem pedig fordítva. „Ma kidolgozott programot csak a kormányoldalon látok, máshol nem” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Az ország sorsa nem színház, a politika pedig nem szerelem, amelyet érzelmi alapon lehet folytatni – vélte a miniszterelnök, aki szerint a pártoknak programok alapján kell megkezdeniük az együttműködést. Hogy ezt kormánykoalíción vagy parlamenten belül, egypárti kormány mellett teszik-e meg, az másodlagos. A fő kérdés az, hogy mit ajánlanak az országnak.

„Magyarország túl sok időt vesztegetett hatalmi és érzelmi kérdésekre” – mondta a miniszterelnök. Szerinte sok éve az látszik fontosnak, hogy ki kit győz le, nem pedig az, hogy a győztes milyen programot hajt végre. A sorrendet meg kellene fordítani – szögezte le Gyurcsány Ferenc.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik