Belföld

19 millióért repült Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és delegációja bukaresti útjához a különgép igénybevétele volt a lehető legolcsóbb, és a kormányfő programjához legjobban illeszkedő megoldás. Az út 19 millió forintba került - válaszolta Budai Bernadett kormányszóvivő annak kapcsán, hogy a fideszes Cser Palkovics András kifogásolta a miniszterelnök utazásának költségeit és módját.

Az ellenzéki politikus csütörtökön fordult írásbeli kérdéssel Kiss Péter kancelláriaminiszterhez, akitől választ várt arra, hogy miért kellett különgéppel utaznia a kormánydelegációnak, miközben szerdán négy menetrendszerinti járat is közlekedett a magyar és a román főváros között.

Mennyi pénzükbe került az adófizetőknek, hogy az odafelé 35 fős, visszafelé pedig 25 fős delegációnak egy több mint száz férőhelyes repülőgépet béreltek? – tette fel a kérdést Cser-Palkovics András. A Fidesz helyettes szóvivője szerint hazugság volt Gyurcsány Ferenc korábbi ígérete, hogy a spórolást magukon kezdik, hiszen a kormány milliárdokat költ kommunikációra, PR-ra, marketingre és új autókra, most pedig különrepülőgépet vettek igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik