Belföld

Trágárkodáson kapta a Fidesz Molnár Gyulát

Testületi ülésen trágárkodik Újbuda polgármestere - állítja a kerületi Fidesz, és bocsánatkérést vár. A felvételek tanúsága szerint Molnár Gyula a szabad demokrata alpolgármesterét várja türelmetlenül és nyomdafestéket nem tűrően. Molnár bocsánatot kért.

Három felvétel is felkerült a youtube videómegosztóra, amely egy újbudai önkormányzati ülést rögzített. A videorészleteken Molnár Gyula, a kerület szocialista alpolgármestere és Veresné Krajczár Izabella hallható – a felvétel közzétevői szerint – miközben egy testületi ülés előtt a képviselőkre várnak.

Molnár Gyula és a Skála Kópé (Fotó: MTI)

Molnár Gyula és a Skála Kópé (Fotó: MTI)

A polgármester sajátos stílusban érdeklődik Lakos Imre, szabad demokrata alpolgármester hollétéről, majd az ülés közben bejelenti a mellette ülőnek, hogy ő most elmegy „hugyozni”.

A kerület két fideszes önkormányzati képviselője, Schneller Domonkos és Sölch Gellért közleményben szólította fel bocsánatkérésre Molnár Gyulát, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot a XI. kerületi polgároktól és az SZDSZ országgyűlési képviselőjétől, miután faszkalapnak nevezte Lakos Imrét.

Emlékezetes, a koalíciós képviselőknek az elmúlt időben nem ez az első elszólásuk egymásra, a márciusi népszavazás estéjén Horn Gábor értelmezte egyedi módon a referendum eredményét. Akkor az MSZP-s képviselők Horn Gábor lemondását követelték.

Molnár Gyula a FigyelőNethez eljuttatott közleményében azt írta: “Nagyra értékelem, hogy a fidelitas aggódik az újbudai koalícióért, ami azonban szilárdabb annál, mintsem egy ellopott mondat megingathatná.

Ugyanakkor nem értem, hogy miért ők reagálnak más helyett, nem rájuk tettem a megjegyzést, hanem Lakos Imrére, akivel az ügyet természetesen azóta tisztáztam.

A mondatokat a legutóbbi testületi ülés szünetében, egy négyszemközti beszélgetésben mondtam, amelyet azonban a testületi ülés internetes adásközvetítő rendszere véletlenül nyilvánossá tett. A hangokat azonban utólag megváltoztatták, szavaimat felerősítették, az eredeti felvételen azok gyakorlatilag nem hallhatóak.

Az interneten több mint száz órányi videóanyag található a testületi ülésekről és azok szünetéről. Ebben a hatalmas, vágatlan anyagban sikerült néhány másodpercnyi kifogásolható szóhasználatú magánbeszélgetést találni. Miközben ehhez a szorgalmas és alapos munkához gratulálok, természetesen a felvételeken hallható kifejezésekért nem csak Lakos Imrétől, de mindenkitől elnézést kérek” – áll a polgármester közleményében.

A felvételek megtekinthetők itt, itt és itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik