Belföld

Navracsics: Szadi Jani veszekszik Szoci Ferivel

Rizikós vállalkozás a kisebbségi kormányzás, mert még szűkebb lesz a kormány mozgástere, mint eddig – mondta Navracsics Tibor a TV2 reggeli műsorában. A Fidesz törvényjavaslatok benyújtására készül.

Eddig sem volt egyszerű a koalíciós együttműködés, kisebbségi kormányzás esetén pedig nyilvánvalóan még nehezebb lesz, mert még szűkebb lesz a kormány mozgástere. A Fidesz azt tervezi, hogy az Erős Magyarország című programjának konkrét részeit törvényjavaslattá vagy törvénymódosító javaslattá formálva nyújtja be az Országgyűlésnek. A szokásos ügymenet az lenne, hogy a kormány adjon be törvényjavaslatokat, azonban a kormány hónapok óta nem működik.

„Nem folyik kormányzás, már látszatkormányzás sem. Veszekszenek, olyan, mint egy valóságshow, nem? Szadi Jani veszekszik Szoci Ferivel” – fogalmazott. Az előrehozott választás bármikor realitássá válhat, ez alapvetően a kormányoldalon vagy az „egykori kormányoldalon” múlik. Egy esetlegesen a Fidesz által benyújtott konstruktív bizalmatlansági indítvány elég nagy valószínűséggel sikertelen lenne, biztos, hogy az MSZP-ben és az SZDSZ-ben is elutasítanák. Április 30-ig azonban nyitva van minden kérdés, így előfordulhat az is, hogy ismét egymásra talál az MSZP és az SZDSZ – mondta a frakcióvezető.

Ha 2010-ben lesznek a választások, akkor is mindenképpen valódi verseny lesz. Valójában nem áll olyan jól a Fidesz, ahogyan a közvélemény-kutatási adatok tükrözik – jegyezte meg. Az a 3,3 millió ember, aki igennel voksolt a népszavazáson, nem automatikusan Fidesz-szavazó, sőt a plusz egymillió egy része nem is biztos, hogy szimpatizál a Fidesszel, ezért most a párt felelőssége, hogy bebizonyítsa, méltó a hosszabb távú támogatásra is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik