Belföld

Megérkeztek a felhők

Borult és csapadékos lesz a szerdai nap, 10-15 fokot mérhetünk. Felhők és napsütés váltja egymást egész héten, a csapadék esélye vasárnap a legkisebb.

Szerdán országszerte borult, csapadékos lesz az idő, a nyugati országrészben megélénkül az északnyugati szél, az ország más részein gyenge, illetve mérsékelt déli irányú légmozgás lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 Celsius-fok között alakul – írja az Időkép.hu. Csütörtök reggel változóan felhős égboltra ébredhetünk, délnyugaton több, északon kevesebb felhővel, északkeleten gyenge eső is lehet.

Az északias szél nyugaton élénk lesz, máshol mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali minimum 4 és 5 fok között lesz, délelőtt változóan felhős ég mellett pár órás napsütés szinte mindenütt valószínű. Csütörtök délután erősebb felhősödésre és gyenge esőre, esetleg kisebb záporra a délnyugati határvidéken számíthatunk. Az északi, északkeleti szél általában mérsékelt lesz, de a nyugati országrészben helyenként erősebb széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul.

Pénteken még többfelé, szombaton már csak elszórtan várható eső, és több órára előbújik a nap. Vasárnap felhőkre még igen, csapadékra annál kevésbé kell számítani, hétfőre pedig visszatér a 20 fokos tavaszi idő. Hosszabb távú előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik