Belföld

Az MDF számol az előrehozott választásokkal

Előrehozott választásokkal is számol az MDF, a párt nem támogatna politikailag egy kisebbségi kormányt - mondta Hock Zoltán, a Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese a párt szerdai elnökségi ülése után.

“Nem zárható ki annak az igénye, hogy előrehozott választásokat tartsunk. A politikának a közjót kell szolgálnia, és amennyiben a közjót az szolgálja leginkább, hogy Magyarországon egy erős felhatalmazással bíró kormány kapjon mandátumot arra, hogy megoldja az ország problémáit, akkor mi nem fogjuk ellenezni” – mondta Hock Zoltán.

Az sem kizárható, hogy az előrehozott választásokra már idén sor kerül, a költségvetési törvény vitájáig azonban valószínűleg tud működni a jelenlegi kormány. Ugyanakkor előfordulhat, hogy a koalíciós felek valahogy megállapodnak a hónap végéig – tette hozzá.

Az MDF politikailag nem támogatna külsőleg egy kisebbségi kormányt, de megvizsgálnák a javaslatait, és ha egyetértenének valamivel, akkor azt megszavaznák a parlamentben. Ilyen lehet a “haláladó”, az örökösödési illeték eltörlése vagy az egykulcsos személyi jövedelemadó – mutatott rá.

Hock Zoltán hangsúlyozta ugyanakkor, az MDF nem fogja segíteni a szocialista kormányt abban, hogy hatalmon maradhasson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik