Belföld

Meghackelték a Fidesz rendszerét

Feltörték a Fidesz számítógépes rendszerét: az egyik hivatalos e-mail címükről felhívást juttattak el szerkesztőségünk címére Orbán Viktor aláírásával. Ha 72 óráig nem írják ki az előrehozott választásokat, blokádot vonnak a Parlament köré: „el kell kergetni ezt a kormányt!” – áll az állevélben.

A levélben az áll, hogy a kialakult válsághelyzetre az előrehozott választások jelentenek megoldást. „Mivel az országot a szakadék szélére taszító baloldal a hatalmához legitimációjának elvesztése ellenére is ragaszkodik, egy választás marad: el kell kergetnünk ezt a kormányt! Nem érhetjük be egy olyan időközi miniszterelnök-váltással, mint amilyet Medgyessy Péter megpuccsolásakor szenvedett el az ország. Itt az idő a valódi rendszerváltásra!” – fogalmaz az álközlemény.

„72 órát adunk a baloldalnak, hogy az előrehozott választások támogatása mellett döntsön, ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonunk a Parlament köré” – írják a hackerek. Az álhírt több sajtóorgánum is tényként tálalta.

A mai napon ismeretlenek feltörték a Fidesz Sajtóosztályának egyik parlamenti e-mail címét, és arról valótlan tartalmú üzenetet küldtek a sajtó képviselőinek – közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. Április 1-je lévén ez egy rossz áprilisi tréfa is lehetne, de a téma súlyára való tekintettel a Fidesz feljelentést tesz a rendőrségen, és a további hasonló esetek elkerülése érdekében az ügy azonnali kivizsgálását kéri a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő minisztertől.

A nemzetbiztonsági szolgálatok illetékese kedd délután közölte, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal már megkezdte az ügy vizsgálatát.

A BRFK kedd délután közölte, hogy a Fidesz feljelentése alapján számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók nagy erőkkel megkezdték az üggyel kapcsolatban az adatgyűjtést és a tanúk felkutatását annak érdekében, hogy minél előbb tisztázódjon, ki és honnan küldte a meghamisított elektronikus levelet – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik