Belföld

Kínai vágóhidat lepleztek le Albertirsán

A tető és nyílászárók nélküli „vágóhíd” egy kínai állampolgár tanyáján működött, a levágott állatok között vadkacsát és galambot is találtak.

Lakossági bejelentés alapján találtak rá egy itt élő kínai állampolgár tanyáján a minivágóhídra a Pest megyei Albertirsa közelében. A tulajdonos éppen egy kecskét darabolt fel, amikor az ellenőrök megérkeztek. Az alapvető higiéniai feltételeket is nélkülöző „üzem” épületének nincs teteje, és az ablak- és ajtókeretek is hiányoznak – közölte Popovics László, a ceglédi kerület főállatorvosa.

A helyszínen 18 levágott baromfit – köztük vadkacsát, galambot – regisztráltak. A tulajdonos elmondása szerint megrendelésre, elsősorban a kínai kolónia konyháira szállított szárnyast, nyulat, kecskét. Portékáját kínai nyelvű szórólapon hirdette, s ezen még kacsavért is kínált. A húst saját furgonjával szállította, az autó oldalán is kínai nyelven ajánlotta kínálatát. Segítője a szomszéd tanyán lakó idős ember volt.

A tanyán talált húst lefoglalták, megsemmisítik, a tulajdonosnak pedig illegális élelmiszer-előállítás és -forgalmazás miatt kell felelnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik