Belföld

BKV-sztrájk: nincs megállapodás az elégséges szolgáltatásról

Az elégséges szolgáltatásról szóló egyeztetés csütörtökön, az érdekvita pedig szerdán folytatódik. A vállalat vezetése továbbra is a megegyezésre törekszik.

Egyelőre nem született megállapodás az április 7-ére tervezett BKV-sztrájk idején biztosítandó elégséges szolgáltatás mértékéről – közölte a fővárosi cég sajtóirodája kedden azt követően, hogy délelőtt tárgyalt a szakszervezetekkel.

A BKV Zrt. vezetőségének javaslata szerint az elégséges szolgáltatás mértéke a felszíni közösségi közlekedés esetében csúcsidőszakban 75 százalékos, csúcsidőszakon kívül 66 százalékos, míg a metrókat egyáltalán nem érintené a munkabeszüntetés. A szakszervezet képviselői egyelőre csak arra tettek ígéretet, hogy „nulla százaléknál” magasabb lesz az elégséges szolgáltatás mértéke, legalábbis a BKV közleménye szerint. A hétfőre tervezett sztrájk üzemkezdettől 13 óráig tartana.

A másfél tucatnyi közlekedési szakszervezet azért lépne sztrájkba, mert attól tartanak, hogy a paraméterkönyv-tervezetben rögzített járatcsökkentés leépítéseket okoz a vállalatnál. Azzal sem értenek egyet, hogy a járatcsökkentéseknek pusztán gazdasági indokai vannak, miközben szerintük a remélt megtakarítás egyáltalán nem oldaná meg a BKV anyagi gondjait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik