Belföld

Elindították a sífelvonókat Dobogókőn

A havazásnak köszönhetően vasárnaptól Bánkúton és Dobogókőn is lehet síelni; Mátraszentistvánon már szombaton is üzemelt a sípark 6 pályája közül kettő - közölték az üzemeltetők.

A Bánkút Síklub elnöke elmondta: a sípályákat mintegy 16 centiméteres hó borítja, a tervek szerint vasárnap reggel beindítják a nyolc felvonó egyikét. Az idei szezon meglehetősen sanyarú volt, eddig csupán 11 napon lehetett síelni Bánkúton. A mátraszentistváni síparkban ideális hóviszonyok várják a sízés szerelmeseit, miután szombaton intenzíven havazott a Mátrában – mondta a sípark sajtószóvivője. A tervek szerint április 6-ig nyitva tart a mátrai síparadicsom. A sípark 6 pályája közül 2 üzemel.

A 4 liftből szombaton 2 szállította a síelőket, de a tervek szerint vasárnap beindítanak egy harmadik felvonót is. A szóvivő elmondta azt is, hogy húsvéthétfőn az ünnephez kapcsolódó gyermekvetélkedőket rendeznek, illetve vasárnap és hétfőn este nyolc óráig lehet a kivilágított pályán síelni.

A dobogókői sípályát üzemeltető közhasznú alapítvány kuratóriumi elnöke, Lőrincz László arról tájékoztatta az MTI-t, hogy vasárnap reggel kilenc órakor elindulnak a sífelvonók, hiszen Dobogókőn 15-20 centiméteres hó esett szombaton, ami a hideg miatt meg is maradt. Mint mondta, terveik szerint hétfőn is indítják sífelvonóikat, amelyek délután négy óráig járnak majd. A kuratóriumi elnök arról is beszámolt, hogy ha az időjárás megfelelő lesz, akkor egész héten lehet síelni Dobogókőn.

Akik reggel nyolc órára kijönnek a sípályára és részt vesznek a pálya reggeli karbantartásában, ingyen síelhetnek. A később érkezőktől azonban azt kérik, hogy – belátásuk szerint – valamilyen összeggel támogassák az alapítványt. Hozzátette ugyanakkor, hogy azt sem küldik el, aki semmit sem fizet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik