Belföld

Demszky: nem kell új rendszerváltás

Idén is tojásdobálók fogadták Demszky Gábor főpolgármestert, aki ezúttal is a Petőfi szobornál tartotta beszédét. Beszélt a közteherviselés fontosságáról és arról, hogy a Magyar Gárda szervezői a magyar szabadság ellenségei.

Március 15-e sokarcú, de egy lényegű ünnep, a szabadság ünnepe – harsogta Demszky Gábor főpolgármester a biztonságos távolságban lévő tömegnek. Elmondta, hogy ő a nyolcvanas évekbeli, titkosrendőröktől felügyelt március 15-éken tanult a legtöbbet a szabadságról és ezért nem fél semmitől a szabadság ünnepén.

Nem kell új rendszerváltás – szögezte le, hozzátéve, hogy ma Magyarországon a szabadság rendszere uralkodik, még ha a rendszer nem is tökéletes. Kiemelte, hogy most a kormányok leválthatók, négyévente.

A szabadság megvédésére buzdított és a szabadság ellenségének titulálta azokat, akik az igazi rendszerváltásról beszélnek. Az árpádsávosok – Demszky szerint – semmit sem tudnak a magyar történelemről. „Szervezhet Magyar Gárdát, attól még a magyar szabadság ellensége marad” – mondta Budapest első embere.

Elmondta, hogy a Lánchíd megépítését is sokan ellenezték, de Széchenyi mégis keresztülvitte a projektet. Ezt a példát próbálta átültetni a főpolgármester a jelen közbeszédébe, kiemelve, hogy ma is sokan vannak, akik nem hajlandók viselni a közterheket. „A feudalizmus tartósabb, mint hisszük.”

A főpolgármester elismerte, hogy mi magyarok szeretünk panaszkodni, viszont kijelentette, hogy ő a cselekvő hazaszeretetben hisz. Hozzátette: vannak ma is politikusok, akik az ingyenes, de sokszor használhatatlan hajóhidat ajánlják nekünk, a hídpénz és a Lánchíd helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik