Belföld

Fidesz: kokárdát a rendőrökre!

A Fidesz szeretné elérni, hogy a nemzeti ünnepen, jelezvén, hogy a rendőrség is demokratikus szerevezet, tagjai tűzzék ki egyenruhájukra a kokárdát. A párt több százezeres tömegre számít az ünnepi nagygyülésükön.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kabinetfőnöke hangsúlyozta, hogy a Fidesz békés, méltóságteljes, felszabadult ünnepre készül, részükről is mintegy 500 önkéntes és csaknem 140 biztonsági munkatárs vigyáz majd a rendre, emellett a Civil Jogász Bizottság meghívására 15 nemzetközi megfigyelő is érkezik a rendezvényre.

Deutsch-Für Tamás a Fidesz tavalyi megemlékezésén (Fotó: MTI)

Deutsch-Für Tamás a Fidesz tavalyi megemlékezésén (Fotó: MTI)

A párt a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal folytatott megbeszélések alapján bízik abban, hogy a rendőrség törvényi kötelezettségeinek megfelelően garantálja, hogy a Fidesz megemlékezése békésen, mindenfajta erőszakos cselekmény nélkül zajlik majd le – tette hozzá a politikus.

A politikus azt is bejelentette, hogy Lázár János, a honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke levélben fordult Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez, akinél azt kezdeményezte, hogy március 15-én az ország minden pontján viseljenek kokárdát a rendőrök, mert ez a gesztus megerősíthetné az emberekben azt a hitet, hogy „nem a diktatúra erőszakszervezetével, hanem a demokratikus rend elkötelezettjével van dolguk”, hogy a rendőrség az emberek oldalán áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik