Belföld

Kóka kirohant az SZDSZ vezetői ellen

Mikor az SZDSZ vezetőinek kedd esti ülésén a népszavazás kudarcáról és Horváth Ágnes felelősségéről vitatkoztak, Kóka János árulónak nevezte azokat, akik a miniszter menesztése mellett szólaltak fel – értesült az Index.hu.

Több órán át vitázott a népszavazási eredményről az SZDSZ legfelsőbb vezetői tanácsa, az ügyvivői testület kedd este. Az ülésen többen úgy vélték, nem lehet úgy csinálni, mintha vasárnap nem történt volna semmi sem. Több ügyvivő azt vetette fel, hogy Horváth Ágnes egészségügyi minisztert meneszteni kellene. Az Index úgy tudja, hogy ez heves kirohanást váltott ki Kóka János pártelnökből. Kóka árulónak nevezte azokat, akik Horváth Ágnes felelősségét feszegetik.

A kedd esti ülésen szóba került a tavalyi tisztújító küldöttgyűlésen történt állítólagos csalás miatt indított vizsgálat is. Kóka János kezdeményezésére az SZDSZ ügyvivő testülete február 12-én rendelte el a vizsgálatot, melynek vezetésével a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökét, Jüttner Csabát bízták meg.

A pártelnök 30 napot szabott ki vizsgálatra, a határidő kedd volt, ezért is szerepelt a téma az ügyvivői testületi ülés napirendjén, a szavazatok hitelességének ellenőrzése azonban még nem zárult le. A szabad demokrata vezetők ezért pénteken rendkívüli ülést tartanak, akkor beszélik át részletesen az addigra várhatóan elkészülő jegyzőkönyvek tartalmát – írja az Index.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik